Предлогот за изменување на Законот за заштита и благосостојба на животните, којшто ќе воведе построги мерки против оставање животни на улица, поодговорно сопствеништво и ќе ги подобри нивните услови, вчера, после широк и долг процес на консултации беше поднесен во Собранието.
Вашата поддршка како граѓани е клучна – да работиме заедно за подобра иднина за нашите миленици и да не сведочиме на немили настани и исплата на енормни штети од буџетот.
Ги очекуваме вашите иницијативи на https://ldp.mk/sekoj-e-vazen/
Да бидеме гласот што прави разлика бидејќи #СекојЕВажен
.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *