ДА за воведување медикаментозниот абортус.
Регистрирање на лековите со кои тој се врши и нивно вметнување на Позитивната листа на лекови на товар на Фондот за здравствено осигурување – е пораката од панел дискусијата „Што треба да знаеме за медикаментозниот абортус“ која се одржа вечерва во новата Отворена канцеларија на ЛДП во срцето на Скопје.
📢 На овој панел имавме можност да чуеме стручно мислење од ценетиот гинеколог проф. д-р Горан Димитров, м-р Цветанка Геговска и д-р Деспина Смилковска, модерирана од страна на претседателката на Форум на жени во партијата Билјана Аврамоска Ѓореска.
💪🏻 Репродуктивната слобода е клучна за самоопределување на секоја девојка и жена и нејзино еднакво учество во општеството.
❗️Едукацијата за сексуалното и репродуктивното здравје треба да биде приоритет на државата затоа што #СекојаЕВажна
.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *