👩🏻👱‍♀️🧕 Родовата дискриминација не ги изоставува жените во политиката, баш напротив, ги прави уште поголема мета на сексистички коментари со оглед на нивните чести појавувања на јавните простори.

🗣 На 12 април во Либерално ќоше од 18:00 часот кажуваме ,,НЕ” за маргинализацијата и родовата дискриминација на жените политичарки, заедно со Моника Зајкова, Претседателка на ЛДП и Александра Цветковска, Програмска директорка на НДИ.

👭🏻 Секоја една жена мора да ја ужива слободата да се етаблира во политички контекст и непречено да го зафаќа просторот кој и е потребен!

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *