🤝 Остварив средба со украинската пратеничка Јевхенија Кравчук, Потпретседателка на парламентарната група на партијата „Слуга на народот“ на Претседателот Зеленски и Претседателка на Комисијата за култура, наука, образование и медиуми при парламентарното собрание на Советот на Европа.
🇺🇦 Јевхенија ги испрати поздравите и поддршката од Претседателот Зеленски за претстојните парламентарни избори, а истовремено ме информираше и за состојбата со безбедносната ситуација и клучните реформи во Украина, димензијата на интеграции во Европската Унија и други важни теми. 🇲🇰🤝🇺🇦

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *