Либерално-демократската партија предложи измени на ⚖️Кривичниот законик со кои се овозможува КД од 3️⃣0️⃣тата глава кои ја опфаќаат и злоупотребата на службената положба да не застаруваат толку лесно односно рокот на апсолутна застареност да е три пати поголем.
❌Ниту една партија не даде поддршка овие измени да станат реалност.
🗣️Денес бараме ветинг на политичарите и тоа истиот нека започне од мене.
📚За реформи во правосудството потребен и општествен консензус и политичка волја.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *