1️⃣2️⃣1️⃣ година од смртта на големиот македонски револуционер, идеолог и учител, Гоце Делчев.
🗣️Неговите зборови: ,,Јас го разбирам светот како поле за културен натпревар меѓу народите”, нека биде водилка за мир и развој.
🇲🇰Неговата борба за слободна и независна македонска држава, денес ја пролжуваме со стремеж за постигнување на уште една цел- Македонија да биде дел од Европската Унија, со европски животен стандард за сите граѓани.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *