Skip to content

ЛДП на сите граѓани им ги честита успешно спроведените парламентарни избори.

ЛДП на сите граѓани им ги честита успешно спроведените парламентарни избори.

Почитувани, Либерално-демократската партија на сите граѓани им ги честита успешно спроведените парламентарни избори. Во услови на пандемија докажавме дека можеме да спроведеме избори по сите здравствени протоколи и европски стандарди.
Прочитајте повеќе

Можеме!

Либерално-демократската партија е дел од коалицијата “Можеме” под реден број 3 на гласачкото ливче. Кандидати за пратеници од ЛДП се:✅ Моника Зајкова во 1 изборна единица✅ Зоран Павловски во 2 изборна единица✅ Боби
Прочитајте повеќе

ЛДП е за поддршка на малите бизниси

ЛДП не сака да ги коментира одлуките на уставниот суд. Солидарноста не се постигнува со одлуки и наредби, туку таа треба да е доброволен чин за сите поединци. Затоа, функционерите
Прочитајте повеќе

Форумот на жени на ЛДП гласно повикува: Стоп за насилството!!!

Форумот на жени на ЛДП гласно повикува: Стоп за насилството!!! Пандемијата со Ковид-19 и домашната самоизолација не смее да биде изговор за толеранција или зголемување на домашното насилство. Да не
Прочитајте повеќе

Собир на либералите од западен Балкан во Подгорица

Во периодот од 27-29 фебруари 2020 година, се одржа седница на Управниот одбор на Либсен, мрежата на либерални партии од земјите на југоисточна Европа (LIBSEEN – Liberal South East European
Прочитајте повеќе

Трибина на ЛДП “Размислувај различно” во Гевгелија

https://ldp.mk/web/wp-content/uploads/2019/12/Razmisluvaj-Raazlicno-Gevgelija.mp4
Прочитајте повеќе

Зајкова: Очекувам едногласна поддршка за законот за субвенциониран студентски оброк

Почитувани , Либерално-демократската младина во 2018-та година до Владата достави разработена иницијатива, која предвидува можност за субвенционирање на здрав оброк на секој студент. Утре нашата иницијатива во форма на Предлог
Прочитајте повеќе

ЛДП: Битката за човекови права подразбира услови за талентитаните млади да бидат успешни во Македонија

Темата на денешниот Меѓународен ден на Човековите Права како да им е посветен на младите од Македонија кои со својата одлучност под слоганот „Нема правда – нема мир“ беа предводници
Прочитајте повеќе

ЗАЈКОВА: ПАТОТ НА МАКЕДОНИЈА Е ДЕФИНИТИВНО ВО ЕВРОПА

Иднината на Западен Балкан е интеграција во ЕУ, заклучија на средбата ЛДП, подмладокот на партијата ЛИДЕМ од Македонија и Нова Странка од Србија. „На средбата дискутиравме за процесите за влез
Прочитајте повеќе

Дел од активностите на Андреа Угриновска, Претседателка на Советот за човекови права на ЛДП

Дел од активностите на Андреа Угриновска, Претседателка на Советот за човекови права на ЛДП
Прочитајте повеќе