Skip to content

Иницијатива Жаклина Николовска, советничка на ЛДП во Зелениково : Супер херојот Нула ги посети учениците од ООУ „Марко Цепенков”

Иницијатива Жаклина Николовска, советничка на ЛДП во Зелениково : Супер херојот Нула ги посети учениците од ООУ „Марко Цепенков”

На иницијатива на нашата советничка во Општина Зелениково, Жаклина Николовска, супер херојот Нула ги посети учениците од ООУ „Марко Цепенков” во Зелениково. Потребни се долгорочни решенија за подобри резултати во
Прочитајте повеќе

СЕКОЈ Е ВАЖЕН – Ги слушнавме предлозите на Ресенчани

Ресенчани денеска ги слушнавме ВАШИТЕ предлози. Од центри за лица со попреченост до прекрасни детски катчиња, се предлозите од страна на граѓаните за градење посветла иднина во Ресен. Сите иницијативи
Прочитајте повеќе

Отворeни нови простории на ЛДП во “Порта Влае“

Ново место отворено за идеите и предлозите на сите членови, симпатизери и граѓани од овој дел на Скопје, кои ќе бидат преточени во локални иницијативи со што ќе се подобри
Прочитајте повеќе

ЛДП дел од втората академија “AllianceOfHer” одржана во Р. Бугарија

“Вредностите и посветеноста на либералните идеали во поттикнувањето на родовата еднаквост и зајакнувањето на жените“ беа темите во фокусот на втората сесија од Академијата #AllianceOfHer која се одржа на планината
Прочитајте повеќе

На кафе со: Моника Зајкова и Горан Петрушев

Прочитајте повеќе

Делегација на ЛДП предводена од Зајкова на Конгресот на АЛДЕ во Стокхолм: Посилна и поинклузивна Европска унија ја вклучува и Северна Македонија

„Единство за перспективна и прогресивна Европа” е пораката на Алијансата на либерали и демократи за Европа (АЛДЕ) каде на конгресот во Стокхолм присуствуваше и делегација на ЛДП предводена од претседателката
Прочитајте повеќе

(ВИДЕО) Ристо Пенов: Општините без капитални инвестиции и со зголемени долгови

За ефикасното и домаќинското работење на општините, за моменталната состојба во Град Скопје, загадувањето, како и за идните планови на Владата во интервју за Фронтлајн говори министерот за локална самоуправа
Прочитајте повеќе

Зајкова: Жалам што имаме ниска државничка свест и што не може да се надминат тесно партиските интереси на сметка на државните

Интервју на Претседателката Моника Зајкова за 24Инфо (извадоци): “… Жалам што имаме ниска државничка свест и што не може да се надминат тесно партиските интереси на сметка на државните Јасно
Прочитајте повеќе

Ристо Пенов, нов министер за локална самоуправа.

Р͟и͟с͟т͟о͟ ͟П͟е͟н͟о͟в͟,͟ ͟н͟о͟в͟ ͟м͟и͟н͟и͟с͟т͟е͟р͟ ͟з͟а͟ ͟л͟о͟к͟а͟л͟н͟а͟ ͟с͟а͟м͟о͟у͟п͟р͟а͟в͟а͟.͟ На денешната седница на парламентот, г-динот Ристо Пенов е избран за нов министер за локална самуправа. Пенов е понуден како човек кој што
Прочитајте повеќе

Моника Зајкова: Различното мислење не значи и раздор

Потпретседателката на ЛДП, Моника Зајкова, гостив во “Тема на денот“ на ТВ Сител
Прочитајте повеќе