Skip to content

Европските либерали со порака: ЕУ не е целосна без Македонија како нејзина членка, а ЛДП е носител на факелот на социјалниот либерализам

Европските либерали со порака: ЕУ не е целосна без Македонија како нејзина членка, а ЛДП е носител на факелот на социјалниот либерализам

На денешната тематската конференција на Либерално-Демократска партија насловена како „Секој е важен! Овде и сега.“ свои обраќања имаа и меѓународните претставници Илхан Ќучук копретседавач на АЛДЕ, Роман Јакиќ, претседател на
Прочитајте повеќе

ЛДП: Недозволиво е граѓаните да штедат, а политичарите и институциите да живеат како да е благосостојба

Започнуваме ново заедничко патување, тргнуваме во нов пресврт на политичкото делување на ЛДП, преку нова серија на средби со граѓаните и заедно со нив ќе ја изработиме новата, победничка програма
Прочитајте повеќе

Зајкова: „Либерално општество“ е неограничено поле за политичка акција на ЛДП преку создавање на политики заедно со граѓаните

Наша обврска е Македонија да стане земја на европски вредности во која на граѓаните ќе им се врати довербата и надежта дека внатрешните реформи се возможни и само тие ќе
Прочитајте повеќе