Ве поканувам заедно да го одбележиме и
прославиме роденденот на нашата #ЛДП .
Cредба со дел од членовите на општинскиот
одбор во општинската организација на Либерално демократската
партија во Аеродром

Вашето мислење и предлози во врска со програмската платформа на ЛДП можете да ги доставите со кликање на сликата подолу.

ПРОГРАМСКА ПЛАТФОРМА 2023

Брошури, линкови, QR code

Општински организации

Инофрмирајте се подобро за нашите општински организации низ земјата

Либерално-Демократска Младина

Дознајте повеќе за активностите на ЛиДеМ

Форум на Жени на ЛДП

Форумот на жени претставува важна алка во функционирањето на ЛДП

Либерални иницијативи 2023

Иницијстиви на советниците од ЛДП во советите на локалните самоуправи

Што не прави либерали?

Без него, демократијата е невозможна!

Еманципација од стравовите, неговите несоодветности, од предрасуди, од дискриминација, од сиромаштија.

Нивното учество во јавниот живот е од суштинско значење за изградба и одржување на силно, енергично демократско општество.

Преку редовно информирање на граѓаните за нивните права и начините на кои можат да ги остварат. Заштита и промоција на индивидуата и индивидуалноста.

hansvanbaalen
Либерализмот е слобода да се упатиш во правец по кој сакаш да одиш, носејќи сопствени одлуки.
Hans van Balen
Претседател на АЛДЕ (Alliance of Liberals and Democrats for Europe)
justin-trudeau
Разновидноста е двигател на иновацијата. Таа генерира креативност која го збогатува светот.
Justin Trudeau
Премиер на Канада

Односи со јавноста

Ве поканувам заедно да го одбележиме и прославиме роденденот на нашата #ЛДП .

Среќен Роденден ЛДП. 27 ГОДИНИ АВАНГАРДА Прогресивни политики, единство, успех, сила, креатори, визионери, пријателство, храброст се синоним на Либерално Демократска Партија ЛДПсите овие изминати години. За нас #СекојВажен затоа Ве
Прочитајте повеќе

Cредба со дел од членовите на општинскиот одбор во општинската организација на Либерално демократската партија во Аеродром

Денес остваривме средба со дел од членовите на општинскиот одбор во општинската организација на Либерално демократската партија во Аеродром, бидејќи ниту една од општините, населбите, маалата или влезовите, не смеат
Прочитајте повеќе

Cредба со КСП ЦЕНТАР, ЈАДРО кои се исклучителни застапници на скопската авангарда.

Денес ја имав привилегијата да остварам средба со КСП ЦЕНТАР, ЈАДРО кои се исклучителни застапници на скопската авангарда. Како инклузивен простор што негува демократска и прогресивна култура низ креирање програми,
Прочитајте повеќе

Панел дискусија: Предизвиците на лицата со попреченост во остварувањето на секојдневните обврски

15 Април 2024 година (понеделник) 18:00 часот Отворена канцеларија “Либерално ќоше“ (спроти локал 45 Дебар Маало) Ве очекуваме!
Прочитајте повеќе

Поддршка на #ЛДП и ЛДП Куманово – LDP Kumanovo на вечерашниот промотивен митинг кој се одржа во победничко Куманово.

#СекојЕВажен и затоа #немаоткажувањеодиднината. Треба да гласаме за #СтевоПендаровски бидејќи тој докажа дека има европска визија за Македонија и покажа како треба да се работи за интересите на својата татковина.
Прочитајте повеќе

Во Градски парк на Скопје граѓаните ги информиравме дека за нас либерал-демократите #СекојЕВажен

Во Градски парк на Скопје граѓаните ги информиравме дека за нас либерал-демократите #СекојЕВажен Разговараме со нив за нашата програма и визија за Македонија, за нашиот Претседател #СтевоПендаровски Нема откажување од
Прочитајте повеќе

Видео галерија

Моника Зајкова
Гостинка во емисијата на Оливера Трајковска “Win Win“ на Телма телевизија“
#
Димитар Кузмановски:
Претседателот на ОО на ЛДП Битола, гостин на ТВ Тера
#
Илхан Ќучук:
„ЕУ не е целосна без Северна Македонија како нејзина членка, а ЛДП има суштинска улога во целиот овој процес“
Моника Зајкова:
СЕКОЈ Е ВАЖЕН, ние ќе ги понудиме програмските правци, но граѓаните ќе кажат што очекуваат
Моника Зајкова:
Недозволиво е повеќе граѓаните од улица да молат за сопствениот живот!
Јохан Линандер, Директор на Фондацијата на шведската либерална партија:
Насоката на ЛДП за полиберална Македонија е од исклучителна важност во период во кој се доведени во прашање либералните принципи кај неколку европски нации.
Моника Зајкова:
“Што мисли народот“ на ТВ Стар
Моника Зајкова:
во “10 минути“на ТВ21

Меѓународни организации

Календар на настани