ЛИДЕМ – МОДЕРЕН, МУЛТИМЕДИЈАЛЕН И ДИРЕКТЕН

ЛиДем е модерен бидејќи е посветен на сегашноста. ЛиДеМ е мултимедијален поради тоа што верува во дигитализацијата. ЛиДем е директен затоа што верува дека само искрените заложби можат да водат директно до целта.

ЛиДеМ сака да ги доближи своите идеи, односно својата политика до поголем број луѓе поради тоа што проактивните либерални политики се повеќе од потребни сега и веднаш, а посебно во време на ваква криза.

Следете ја и приклучете се на Либерално-Демократската Младина (ЛиДеМ) за либерални младински идеи.

dimitar-vanchov

Димитар Ванчов

Претседател на Либерално-демократска младина

Активности и Новости

16-то изборно Собрание на ЛиДеМ

16-ти Конгрес на Либерално-демoкратската младина „ЛИДЕМ“, 06 Maj 2023 Честитки за новото раководство на ЛИДЕМ, за претседателка е изгласана Јелена Мишиќ и за генерален секретар Саше Јаневски. ЛИДЕМ ги изгласаа
Прочитајте повеќе

Лидемци во борба за подобри студентски услови

На меѓународниот ден на студентите, либерал-демократите од заедно со Mladi PSG – Omladina Pokreta slobodnih građana од и @nasi mladi од го покренаа прашањето за студентските услови во регионот. Студентите
Прочитајте повеќе

Изборно Собрание на ЛиДеМ – 2021

Изминатиов викенд, во Охрид, Либерално демократската младина го оддржа своето редовно 15-то изборно Собрание. Во рамките на свечениот дел, пред присутните делегати се обратија  претседателот на Либерално демократската партија, Горан
Прочитајте повеќе

Младите либерал-демократки се борбени и успешни. Жената може подеднакво квалитетно како и мажот, во секоја можна професија

Прочитајте повеќе

Теодора Димитровска: Негација на жената во политиката е негација на човековите правa

Жени во политика? Во светот можеме да забележиме тренд на зголемување на застапеноста на жените во политиката и на највисоките лидерски позиции.Во нашата држава сеуште е мал бројот на жени
Прочитајте повеќе

Симона Басталиќ: Дали постои професија во која жените не се дискриминирани врз основа на својот пол?

Дали постои професија во која жените не се дискриминирани врз основа на својот пол? Симона Басталиќ ни нагласува дека сметководствената професија е една од професиите во кои жените не заостануваат
Прочитајте повеќе

Мила Крекиќ: Жените треба подеднакво да бидат на сите работни позиции како и мажите. Жените се извонредни економисти и експерти во својата професија.

Светот на економијата и банкарството не е свет на мажи. Во овој сегмент имаме примери во кои жените ги истакнуваат своите квалитети и покажуваат колку можат. Мила Крекиќ е пример
Прочитајте повеќе

Деспина Смилковска: Жените веќе не се само домаќинки, туку успешни личности кои подеднакво ги покажуваат и докажуваат своите способности и квалитети.

Корона-кризата ни покажа дека жените можат и секогаш се во првите борбени редови. Жените веќе не се само домаќинки, туку успешни личности кои подеднакво ги покажуваат и докажуваат своите способности
Прочитајте повеќе

Ина Ѓозо: Жените можат да бидат дел и од “класичните” машки професии.

Жени во автомобилска индустрија? Само 25% од вработените во автомобилска индустрија се жени. Ина Ѓозо е студентка на Машински факултет, смер моторни возила.Амбициозната Ина секој ден докажува дека жените можат
Прочитајте повеќе

Поврзете се со Либерално-Демократската Младина (ЛИДЕМ):