monika-zajkova-2-600x600

Моника Зајкова

Потпретседателка на ЛДП одговорен за:

– Меѓународна политика
– Младинска политика
– Правни работи
Nikolova-Julijana-1

Јулиана Николова

Потпретседателка на ЛДП одговорен за:

– Образование
– Човекови права
– Дигитализација

Igor-Veljanovski

Игор Вељаноски

Потпретседател на ЛДП одговорен за:

– Даночна политика мали и средни претпријатија
– Социјално претприемништво
– Локална самоуправа


Zoran_Shapurich_Minister-1

Зоран Шапуриќ

Потпретседател на ЛДП одговорен за:

– Животна средина и климатски промени
– Развој на мал и среден бизнис преку инвестиции
– Рурален развој и земјоделие