Skip to content

ЛДП – 25 години европски вредности

ЛДП – 25 години европски вредности

19 април 1997 година, формирана е Либерално-демократската партија на обединувачкото Собрание, на Либералната партија на Стојан Андов и на Демократската партија на Петар Гошев, со што се формира денешниот политички
Прочитајте повеќе

Почина Проф. д-р Ѓорѓи Марјановиќ

RIP Ѓорѓи Марјановиќ Дисидент од времето на комунизмот. Еден од најпознатите професори на Правниот факултет. Основач и прв претседател на Лигата за демократија, која подоцна се соединува со ЛДП. Од
Прочитајте повеќе