Skip to content

Средба со Сојузот на средношколци на Македонија

Средба со Сојузот на средношколци на Македонија

Потпретседателката на ЛДП и пратеник во републичкото Собрание, Моника Зајкова, беше дел од состанокот на Сојуз на Средношколци на РСМ – Unioni i Nxënësve të Shkollave të Mesme со Премиерот
Прочитајте повеќе

Дејанчо Цветановски: Јасна и безрезервна поддршка на либералите од Европа за интерграција на Македонија во ЕУ

Изминатиов викенд, во Сараево (БиХ), како член на Управниот одбор на ЛИБСЕЕН (Liberal South East European Network), имав можност, а секако и чест, да присуствувам на конференцијата под мотото: “Европа
Прочитајте повеќе

Изборно Собрание на ОО на ЛДП – Крива Паланка

На 13.05.2022 година, во просториите на ЛДП Крива Паланка, се одржа редовното изборно собрание на ОО на ЛДП Крива Паланка. Беше избрано ново раководство на Општинската организација кое, ширејќи ја
Прочитајте повеќе

Моника Зајкова: Средба со г. Азај Гулијев, потпретседател на Парламентарното собрание на ОБСЕ

Средба со г. Азај Гулијев, потпретседател на Парламентарното собрание на ОБСЕ и специјален претставник за Југоисточна Европа. Македонија во 2023 е претседавач на ОБСЕ што не прави креатор на политиките
Прочитајте повеќе

Претседателот на ЛДП, Горан Милевски, гостин во емисијата “24 анализа“ на ТВ24.

Претседателот на ЛДП, Горан Милевски, гостин во емисијата “24 анализа“ на ТВ24. “Што ќе значи блокадата на Собранието од страна на опозицијата?“   https://youtu.be/C-m-dFOGkCs
Прочитајте повеќе

8-мо изборно Собрание на ОО на ЛДП Битола

Вчера (04.05.2022), во Официрскиот дом во Битола, се одржа 8-то Собрание на Општинската организација на Либерално-демократската партија – Битола. Ова Собрание беше редовно изборно Собрание на кое членовите избраа ново
Прочитајте повеќе