Skip to content

Зајкова на есенската сесија на Парламентарното собрание на ОБСЕ

Зајкова на есенската сесија на Парламентарното собрание на ОБСЕ

Во рамки на есенската сесија на Парламентарното собрание на ОБСЕ по однос на темата: „ Војната во Украина: улогата на ОБСЕ и националните парламенти како одговор на конфликтот, човековите права
Прочитајте повеќе

Моника Зајкова во “10 минути“на ТВ21

„Втората заложба да се избира претседател на државата во Собранието е токму заложба на ЛДП и оваа заложба беше промовирана на минатиот конгрес на ЛДП и добро е што повторно
Прочитајте повеќе

Претседателката на ЛДП, Моника Зајкова, гостин во “Студио 10“ на ТВ24

Успешна либерална приказна се креира и со младите и со искусните. Време е заедно да ги поставиме либералните патокази. Гостување во Студио 10 на 24 вести.
Прочитајте повеќе

Работен состанок ЛДП – НДИ: Добрата соработка треба да продолжи.

Денес во просториите на Либерално Демократска Партија ЛДП се одржа работен состанок на кој присуствуваа претседателката на ЛДП, Моника Зајкова, членовите на работната група за родова еднаквост од ЛДП, Билјана
Прочитајте повеќе

Претседателката на ЛДП, Моника Зајкова, гостинка во “Утрински печат“

 Заедно можеме да се бориме за интересите на државата и секој може да придонесе за подобро општество. Гостување во Утрински печат. …
Прочитајте повеќе

Моника Зајкова: Интервју за “Политика“ (Р. Србија)

Извадок од интервјуто во Политика: Треба да разбереме на Балканот дека треба да градиме мостови а не ѕидови, не може преку ноќ историјата што сме ја учеле да ја избришеме,
Прочитајте повеќе

Ристо Пенов, гостин во емисијата “Само интервју“ на Канал 5 ТВ

Новиот министер за локална самоуправа од редовите на ЛДП, г-динот Ристо Пенов, гостин во емисијата “Само интервју“ на Канал5 ТВ 1 дел: 2 дел:  
Прочитајте повеќе