Skip to content

На кафе со: Моника Зајкова и Горан Петрушев

На кафе со: Моника Зајкова и Горан Петрушев

Прочитајте повеќе

Делегација на ЛДП предводена од Зајкова на Конгресот на АЛДЕ во Стокхолм: Посилна и поинклузивна Европска унија ја вклучува и Северна Македонија

„Единство за перспективна и прогресивна Европа” е пораката на Алијансата на либерали и демократи за Европа (АЛДЕ) каде на конгресот во Стокхолм присуствуваше и делегација на ЛДП предводена од претседателката
Прочитајте повеќе

Панел дискусија „Иднината на проширувањето на ЕУ – Кои се придобивките за Северна Македонија и Европската Унија?

Факт е дека патот на нашата земја од осамостојувањето до денес бил трнлив и сѐ уште е трнлив, земјата направи многу отстапки за денес да бидеме онаму кај што сме.
Прочитајте повеќе

Моника Зајкова – гостинка во емисијата “Што мисли народот“ на ТВ Стар

Прочитајте повеќе

Средба Зајкова – Сарацин,

Патот кон интеграција во Европската Унија е преку директен и проактивен пристап во кој мора да покажеме непоколеблива посветеност и сите активно да се вклучиме во процесот на отворен дијалог,
Прочитајте повеќе

16-то изборно Собрание на ЛиДеМ

16-ти Конгрес на Либерално-демoкратската младина „ЛИДЕМ“, 06 Maj 2023 Честитки за новото раководство на ЛИДЕМ, за претседателка е изгласана Јелена Мишиќ и за генерален секретар Саше Јаневски. ЛИДЕМ ги изгласаа
Прочитајте повеќе