Skip to content

(видео) ЛДП со предлог: Патните исправи да важат до истекот на нивниот рок со печат на Северна Македонија.

(видео) ЛДП со предлог: Патните исправи да важат до истекот на нивниот рок со печат на Северна Македонија.

Прочитајте повеќе

Делегација на ЛДП присуствуваше на XI изборната конференција на сестринската либерална партија “Движење за права и слободи – ДПС”, во Софија, Бугарија.

Делегација на ЛДП предводена од генералниот секретар Боби Мојсоски, во која учествуваа членот на извршниот одбор Дејанчо Цветановски и меѓународниот секретар Емир Ќориќ, присуствуваа на XI изборната конференција на сестринската
Прочитајте повеќе

Форумот на жени учесник во проектот „Практикувај Демократија“ спроведуван од ВФД, во соработка со Форумот за разумни политики и со поддршка од British Embassy Skopje

Во рамките на проектот „Практикувај Демократија“ спроведуван од ВФД, во соработка со Форумот за разумни политики и со поддршка од British Embassy Skopje беше одржана обука за ефективни комуникации од
Прочитајте повеќе

Во чест на 152 година од раѓањето на големиот македонски револуционер Гоце Делчев

Во чест на 152 година од раѓањето на големиот македонски револуционер Гоце Делчев делегација на Либерално-демократска партија положи цвеќе на неговото вечно почивалиште во црквата Св. Спас во Скопје. Идеалите
Прочитајте повеќе

6-то Собрание на општинска организација на ЛиДеМ-Кичево

Викендов е одржано 6-то Собрание на општинска организација на ЛиДеМ – Кичево За Претседател на ЛидеМ во О.О Кичево е избран Давор Смилески. “Ние младите во Кичево со нашиот ентузијазам
Прочитајте повеќе

Седница на Извршниот одбор на ЛДП

Седница на Извршниот одбор на ЛДП. Усвоени планови за идно делување на партијата. Формиран Централен изборен штаб. #СекојЕВажен .
Прочитајте повеќе

ЛДП-Зајкова: Покренавме иницијатива за носење на нов закон за благосостојба на животните!

Водејќи се од нашата совесност, свесност и одговорност, покренавме иницијатива за носење на нов закон за благосостојба на животните! Милениците, се семејство, не потрошен предмет и затоа секој сопственик кој
Прочитајте повеќе

Прва седница на новиот состав на Градската организација на ЛДП – Скопје

На денешната прва седница на новото раководство на Градска организација – ЛДП Скопје се дискутираше на повеќе прашања засегнати околу тековниот период и понатамошното функционирање на општинските организации. Извршниот одбор
Прочитајте повеќе

Членот на ИО на ЛДП, Ивица Тодоровски, дел од конфернцијата за климатска отпорност на Центарот за климатски промени

Од огромно значење за заштита на целата држава од временски непогоди е осовременувањето на метеоролошката и хидролошка мрежа, како и радарските системи на УХМР, истакна Ивица Тодоровски, член на ИО
Прочитајте повеќе

Претседателката на ЛДП, Моника Зајкова, гостин во Студио 10 на ТВ 24.

Позицијата на Либерално демократската партија на претстојните парламентарни избори, нашите предизвици во претстојниот период, нашиот став за техничката Влада, како и нашите планови за идното дејствување, се дел од работите
Прочитајте повеќе