Skip to content

На 12 април во Либерално ќоше од 18:00 часот кажуваме ,,НЕ” за маргинализацијата и родовата дискриминација на жените политичарки, заедно со Моника Зајкова, Претседателка на ЛДП и Александра Цветковска, Програмска директорка на НДИ.

На 12 април во Либерално ќоше од 18:00 часот кажуваме ,,НЕ” за маргинализацијата и родовата дискриминација на жените политичарки, заедно со Моника Зајкова, Претседателка на ЛДП и Александра Цветковска, Програмска директорка на НДИ.

 Родовата дискриминација не ги изоставува жените во политиката, баш напротив, ги прави уште поголема мета на сексистички коментари со оглед на нивните чести појавувања на јавните простори.  На 12 април
Прочитајте повеќе

На вечерашната средба во Центар, заеднички развиваме европски наратив, ја трасираме иднината на нашата држава и им се обраќаме директно на граѓаните!

На вечерашната средба во Центар, заеднички развиваме европски наратив, ја трасираме иднината на нашата држава и им се обраќаме директно на граѓаните! Скопјани го препознаваат Претседателот Пендаровски како единствениот сигурен
Прочитајте повеќе