Close

Либерално Демократска Партија

Day: November 12, 2019

Одбележување на 11-ти Ноември – денот на ослободувањето на Куманово

Одбележување на 11-ти Ноември – денот на ослободувањето на Куманово

По повод одбележувањето на 11-ти Ноември – денот кога пред 75 години Куманово беше ослободено од фашистичкиот окупатор, на 11.11.2019 год. со почеток во 11 часот делегација на ОО на ЛДП – Куманово, составена од новоизбраниот претседател Бобан Бојковски и членовите на Општинскиот одбор, Светислав Јовановски, Весна Глигоријевска и Драган Јаневиќ, во присуство на други бројни делегации, положи свежо цвеќе на Спомен Костурницата на загинатите борци од НОБ во Куманово,

Собрание на ОО на ЛДП Петровец. М-р Горан Јакимовски реизбран за Претседател на општинската организација.

Собрание на ОО на ЛДП Петровец. М-р Горан Јакимовски реизбран за Претседател на општинската организација.

Во неделата, 10.11.2019 год., се одржа редовното изборно Собрание на Општинската организација на Либерално-демократската партија од Петровец.
Во присуство на значителен број на делегати беше усвоен извештајот за работата на ОО во изминатиот период, како и планот на активности за периодот кој следи.
Меѓу другото, од страна на присутните делегати беа избрани новите состави на Општинскиот одбор и Надзорниот одбор на Општинската организација.
За Претседател на Општинската организација на ЛДП Петровец е реизбран Горан Јакимовски, м-р по земјоделски науки.