Skip to content

Трибина на ЛДП “Размислувај различно” во Гевгелија

Трибина на ЛДП “Размислувај различно” во Гевгелија

https://ldp.mk/web/wp-content/uploads/2019/12/Razmisluvaj-Raazlicno-Gevgelija.mp4
Прочитајте повеќе

Зајкова: Очекувам едногласна поддршка за законот за субвенциониран студентски оброк

Почитувани , Либерално-демократската младина во 2018-та година до Владата достави разработена иницијатива, која предвидува можност за субвенционирање на здрав оброк на секој студент. Утре нашата иницијатива во форма на Предлог
Прочитајте повеќе

ЛДП: Битката за човекови права подразбира услови за талентитаните млади да бидат успешни во Македонија

Темата на денешниот Меѓународен ден на Човековите Права како да им е посветен на младите од Македонија кои со својата одлучност под слоганот „Нема правда – нема мир“ беа предводници
Прочитајте повеќе

ЗАЈКОВА: ПАТОТ НА МАКЕДОНИЈА Е ДЕФИНИТИВНО ВО ЕВРОПА

Иднината на Западен Балкан е интеграција во ЕУ, заклучија на средбата ЛДП, подмладокот на партијата ЛИДЕМ од Македонија и Нова Странка од Србија. „На средбата дискутиравме за процесите за влез
Прочитајте повеќе

Дел од активностите на Андреа Угриновска, Претседателка на Советот за човекови права на ЛДП

Дел од активностите на Андреа Угриновска, Претседателка на Советот за човекови права на ЛДП
Прочитајте повеќе

Интервју со г-дин Жан-Жак Флао

Жан-Жак Флао, од белгиската сестринска партија на ЛДП – влијателното и моќно – Реформистичко движење, од каде доаѓа и претседателот на Европскиот совет, Шарл Мишел и премиерката Софи Вилемс. Говори
Прочитајте повеќе

ЛДП во Кочани: Трибина “Размислувај различно“

Вчера вечер (04.12.2019), во Кочани се одржа трибина на Либерално-демократската парија, на која како панелисти настапија Претседателот на ЛДП, Горан Милевски, како и Потпретседателите Јулиана Николова и Зоран Шапуриќ. На
Прочитајте повеќе

Меѓународна конференција “EU Accession Process – What Next?”, во организација на ЛДП и ALDE Party – Liberals and Democrats for Europe, помогната од FNF East and Southeast Europe

Во неделата, 01.12.2019 год, во хотелот DoulbeTree by Hilton, се одржа Меѓународна конференција “EU Accession Process – What Next?”, во организација на ЛДП и ALDE Party – Liberals and Democrats
Прочитајте повеќе