Skip to content

ЛиДеМ (видео): Ниту СДММ, ниту УМС, ниту Црвена младина или било кој друг политички субјект нема право да го присвои овој закон!

ЛиДеМ (видео): Ниту СДММ, ниту УМС, ниту Црвена младина или било кој друг политички субјект нема право да го присвои овој закон!

Ниту СДММ, ниту УМС, ниту Црвена младина или било кој друг политички субјект нема право да го присвои овој закон како свој продукт, но отворени сме за конструктивна дебата и
Прочитајте повеќе

ЛДП / Ристо Пенов: Конференција „Година на европски можности“ во организација на Владата на Република Северна Македонија.

2023 година е година во која што потврдивме дека секој граѓанин ни е важен. Рамномерниот, оддржлив и инклузивен развој е приоритет на оваа Влада кој што во целост кореспондира со
Прочитајте повеќе

ЛДП дел од конференцијата „Година на европски можности“, во организација на Владата

Целејќи кон присликување на европските вредности дома, денеска претседателката Моника Зајкова и генералниот секретар Боби Мојсоски, како и министерот за локална самоуправа Ристо Пенов, беа дел од конференцијата „Година на
Прочитајте повеќе

Работен состонок ЛДП-НДИ

Работен состонок на претседателката на ЛДП, Моника Зајкова – Monika Zajkova и членовите на работната група за родова еднаквост од #ЛДП, Билјана Аврамоска Ѓореска и Игор Вељаноски, со претставничките од
Прочитајте повеќе

Јане Станкоски: Досега се откупени преку 6 000 тони тутун. Нема пријавено некои неправилности.

, директор на Државниот инспекторат за земјоделство: ,,Досега се откупени преку 6 000 тони тутун. Нема пријавено некои неправилности. Има некакви дојави, но немаме официјална пријава. Но, на теренот сѐ
Прочитајте повеќе

ЛДП: Доколку ВМРО-ДПМНЕ не ги гласа министрите што сами ги предлагаат зашто ние би ги гласале истите?

Имаме одговорност како политичари сите да учествуваме во изборот на техничката влада која има за цел да го гарантира успехот на изборите. Неодговорно е ВМРО-ДПМНЕ да се воздржи од гласање
Прочитајте повеќе

ЛДП: Министерот за локална самоуправа, Ристо Пенов, гостин на Слободна ТВ.

„Не може да не гласаат за влада, замислете да не гласа уште некој и техничка влада да не се избере, се доведува во прашање целиот процес на избори. Каква е
Прочитајте повеќе

Празнично интервју за дневниот весник ВЕЧЕР на Претседателката на ЛДП, Моника Зајкова

Во денешното празнично интервју за дневниот весник ВЕЧЕР лидерката на ЛДП Моника Зајкова: Мора да работиме во насока на обезбедување на системски мерки и реформи, а не само на собирање
Прочитајте повеќе