Skip to content

Моника Зајкова: Исправени сме пред одговорноста да донесеме одлука која што суштински ја определува иднината на државата и на граѓаните

Моника Зајкова: Исправени сме пред одговорноста да донесеме одлука која што суштински ја определува иднината на државата и на граѓаните

Исправени сме пред одговорноста да донесеме одлука која што суштински ја определува иднината на државата и на граѓаните. На сите ни е совршено јасно дека само преку уставните измени можеме
Прочитајте повеќе

Ристо Пенов, Министер за локална самоуправа: “Судбината е во наши раце“

Прочитајте повеќе

Остануваме на патот за интеграција во Европската унија!

Остануваме на патот за интеграција на Северна Македонија во Европската унија, но со силни заложби за владеење нa правото и реформа на правосудниот систем, а визијата за европска држава, рамо
Прочитајте повеќе

(Видео) Иницијатива на Форумот на жени на Либерално-демократската партија

Форумот на жени на Либерално-демократската партија: Таблетарната терапија за прекин на бременост да биде дел од позитивната листа на лекови Во насока на континуирана грижа за правата и здравјето на
Прочитајте повеќе

Средба: Зајкова – Ескобар

Претседателката на ЛДП Моника Зајкова присуствуваше на приемот што го приреди амбасадорката Анџела П. Агелер, во чест на заменик-помошникот државен секретар за Европа и Евроазија, Габриел Ескобар. Настанот се одржа
Прочитајте повеќе

Честит 2 Август

Честит 2 Август – 120-годишнината од Илинденското востание. Овој клучен настан го симболизира непоколебливиот дух на македонскиот народ, кој застана цврсто во својата потрага по слобода. Наследството на овие храбри
Прочитајте повеќе