Skip to content

Меѓународна конференција: “Политичко учество на жените од либералните партии од западен Балкан“

Меѓународна конференција: “Политичко учество на жените од либералните партии од западен Балкан“

Од 23.03 до 25.03 во Сараево, Босна и Херцеговина, во организација на Фондацијата “Борис Дивковиќ“ и либералната партија од БиХ – “Наша странка“, се одржува меѓународна конференција на тема –
Прочитајте повеќе

Редовно Собрание на ОО на ЛДП Центар: Избрано ново раководство

Во петокот, 11.03.2022 год., се одржа изборно Собрание на ЛДП од Центар. Иако за само неколку гласови не успеавме да го добиеме советничко место во Општина Центар, во следниот четиригодишен
Прочитајте повеќе

ЛДП: Јакнење на капацитетите.

Ги градиме локалните капацитети на ЛДП. Викендов во Охрид, дел од советниците, избрани на последните локални избори, заедно со дел од раководството на партијата, Либералниот институт и тим на експерти
Прочитајте повеќе

На предлог на ЛДП, во Собранието на Р.С. Македонија усвоена е декларација за осуда на воените напади на Украина

“Човечкиот живот нема цена, очекувам во име на мирот и човековите права сите да дадеме поддршка“ Жалам што повторно во 21 век сме сведоци на напад врз мирот и човековите
Прочитајте повеќе