Р͟и͟с͟т͟о͟ ͟П͟е͟н͟о͟в͟,͟ ͟н͟о͟в͟ ͟м͟и͟н͟и͟с͟т͟е͟р͟ ͟з͟а͟ ͟л͟о͟к͟а͟л͟н͟а͟ ͟с͟а͟м͟о͟у͟п͟р͟а͟в͟а͟.͟

На денешната седница на парламентот, г-динот Ристо Пенов е избран за нов министер за локална самуправа.

Пенов е понуден како човек кој што има големо политичко искуство, со особено искуство во делот на локалната самоуправа. Знаеме дека сите го сметаат за таткото на современото Скопје зад кого стојат низа проекти и за чии дела може да говорат граѓаните.
Очекуваме дека во овој ресор, во кој што го понудивме како решение за министер, ќе даде успешни резултати.
Му честитаме на изборот.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *