Skip to content

Поднесен предлог закон за платни системи од страна на ЛДП, Левица и ДОМ

Поднесен предлог закон за платни системи од страна на ЛДП, Левица и ДОМ

“Поднесен предлог-закон за платни системи од страна на ЛДП, Левица и ДОМ” Граѓаните кои секојдневно ги користат услугите на банките, сведоци се на високите трошоци и провизии како на пример
Прочитајте повеќе

ЛДП: Институционална поддршка на ФК Вардат наместо ситни политички поени и препукувања

ЛДП направи храбар чекор за спас на ФК Вардар, претставникот на партијата во Советот на Град Скопје, Никола Пановски, на 32. седница на Советот предложи иницијатива за издвојување од буџетот
Прочитајте повеќе

Раководството на ЛДП на средба со ОО во Битола

Обединети, храбри и гласни либерал-демократите се собраа денес на седницата на ОО на ЛДП Битола. Во присуство на Претседателката Моника Зајков и генералниот Секретар Боби Мојсовски и Потпретседателот Валентин Груевски
Прочитајте повеќе

Претседателката на ЛДП, Моника Зајкова, гостинка на радио Б-97 Битола

Прочитајте повеќе

Моника Зајкова, гостинка на ТВ Тера: Како влада помагаме, но и општините треба да ги засукаат ракавите.

Прочитајте повеќе

ЛДП: Скопјани се гушат во ѓубре, Арсовска итно да пристапи кон решавање на проблемот

Аматеризам и неспособност владее во Скопје, од кој најголема цена плаќаат граѓаните. Либерално-демократската партија е крајно изненадена и затекната од моменталната состојба со ЈП „Комунална Хигиена“ и последните случувања во
Прочитајте повеќе

ЛДП: Остануваме на патот на интеграцијата на земјава во ЕУ

Остануваме на патот за интеграција на Северна Македонија во Европската унија, но со силни заложби за владеење нa правото и реформа на правосудниот систем, е заклучокот на денешната трета седница
Прочитајте повеќе

Иницијатива на ЛДП и “Нула отпад”: Поставени 10 контејнери за електричен и електронски отпад во Зелениково

Иницијатива на ЛДП и “Нула отпад”: Поставени 10 контејнери за електричен и електронски отпад во Зелениково Поставени се 10 контејнери за собирање на електричен и електронски отпад како и отпадни
Прочитајте повеќе

Отворeни нови простории на ЛДП во “Порта Влае“

Ново место отворено за идеите и предлозите на сите членови, симпатизери и граѓани од овој дел на Скопје, кои ќе бидат преточени во локални иницијативи со што ќе се подобри
Прочитајте повеќе

ЛДП дел од втората академија “AllianceOfHer” одржана во Р. Бугарија

“Вредностите и посветеноста на либералните идеали во поттикнувањето на родовата еднаквост и зајакнувањето на жените“ беа темите во фокусот на втората сесија од Академијата #AllianceOfHer која се одржа на планината
Прочитајте повеќе