Skip to content

ЛДП: Зајкова се сретна со Бетина Старк-Ватцингер, министерка за образование на Германија

ЛДП: Зајкова се сретна со Бетина Старк-Ватцингер, министерка за образование на Германија

Со Германската министерка за образование, Бетина Старк-Ватцингер говоревме за либералните правци посветени на реформирање на македонскиот образовен систем. Оваа соработка ветува мерки и концепт за зајакнување на образовниот систем на
Прочитајте повеќе

Претседателкана на ЛДП, Зајкова оствари средба со Ромина Пурмохтари министерката за клима и животна средина во Шведска

Насмевка за борба против климатските промени и поздрава животна средина. Во рамки на Самитот на Алијансата за неа со мојата пријателка Ромина Пурмохтари министерката за клима и животна средина во
Прочитајте повеќе

Претседателката Зајкова на средба со Хеиде Пурга, министерка за култура во владата на Естонија!

Постигнувањата на Естонија во полето на вложување во културата се пример за другите земји. На средбата со министерката за култура Хеиди Пурга разговаравме за буџетот на министерството, начинот на распределба
Прочитајте повеќе

Форум на жени на ЛДП: Едукација за сопственото здравје и сеопфатен третман

Грижа за сопственото здравје, навремена дијагностика и сеопфатен третман и поддршка! Одлична едукација со нашите денешни говорници : д-р Илија Нешковски Билјана Стевкова Зборувавме за важноста од рано детектирање, превенција,
Прочитајте повеќе

ЛДП: Средба со шведската европратеничка Абир Ал Сахлани од Централната партија од Шведска

Денеска остварив конструктивна средба со шведската европратеничка Абир Ал Сахлани од Централната партија. Од средбата произлегоа предлози за граѓаните, нагласувајќи ја потребата за соработка во дигиталната ера. Говоревме за родовата
Прочитајте повеќе

ЛДП: Средба Зајкова – Луј Бушез

 Европско единство. Проширувањето на ЕУ. Либерално-демократското влијание. Интеграција, економија, даночен систем, правосудство низ призма на либералните програмски правци, беа темите на средбата со Жорж-Луј Бушез лидер на Движењето Реформатор (Mouvement
Прочитајте повеќе

ЛДП: Итно да се донесе измените на Законот а платежни услуги и платни системи, по скратена постапка, за да ги заштитиме граѓаните кои секојдневно ги користат услугите на банките.

Согласно анализите во вториот квартал од годинава во споредба со истиот период лани добивката на банките е зголемена за дури 35,3%. Апелираме што е можно поскоро да се разгледа Законот
Прочитајте повеќе

Средба на Петседателката Закова со европратеничката од ФДП-Германиjа, Свења Хан

Средба со германската европратеничката Свења Хан од Слободна демократска партија разговараше со претседателката на ЛДП Моника Зајкова за либералните патокази на нашата партија кои ќе влезат во финалната програма на
Прочитајте повеќе