Постигнувањата на Естонија во полето на вложување во културата се пример за другите земји.
На средбата со министерката за култура Хеиди Пурга разговаравме за буџетот на министерството, начинот на распределба на средствата и важноста на самоодржливоста на културните проекти.
Инспирирани од целосниот дигитален пристап на Естонија, мора да обезбедиме и дигитални алатки и начини за зачувување и промовирање на нашето културно наследство, правејќи го достапно за младите генерации и за светот.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *