Европско единство. Проширувањето на ЕУ. Либерално-демократското влијание. Интеграција, економија, даночен систем, правосудство низ призма на либералните програмски правци, беа темите на средбата со Жорж-Луј Бушез лидер на Движењето Реформатор (Mouvement Réformateur) од Белгија.
Нивната средба е доказ за кооперативниот дух на европските лидери.
„Имаме обединета визија за Европа, која го опфаќа нејзиното реформирање, раст и проширување, како и улогата на либералите за побрза европска интеграција на Балканот.”
.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *