🤛Денеска го чествуваме 22 ноември – Денот на албанската азбука!
🤝Почитта кон сите заедници и нивните мајчини јазици и писма ги зајакнува вредностите на нашето мултинационално општество.
🗣На сите припадници на албанската заедница им ја честитам 115 годишнината на Битолскиот конгрес.
🟥 Gëzuar 22 Nëntori. Dita e Alfabetit të Gjuhës Shqipe!

.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *