Skip to content

ЛДП: Поднесен е предлог на Закон за изменување на Законот за заштита и благосостојба на животните!

ЛДП: Поднесен е предлог на Закон за изменување на Законот за заштита и благосостојба на животните!

Предлогот за изменување на Законот за заштита и благосостојба на животните, којшто ќе воведе построги мерки против оставање животни на улица, поодговорно сопствеништво и ќе ги подобри нивните услови, вчера,
Прочитајте повеќе

ЛДП-Форум на жени: Панел дискусија “Што треба да знаеме за медикаментозниот абортус!“

ДА за воведување медикаментозниот абортус. Регистрирање на лековите со кои тој се врши и нивно вметнување на Позитивната листа на лекови на товар на Фондот за здравствено осигурување – е
Прочитајте повеќе

Игор Вељаноски – ЛДП: Нашите либерални политики нудат прогрес, па ВМРО-ДПМНЕ ги преслика во нивната програма

Прочитајте повеќе

ЛДП со 3ца кандидати за пратеници на листите на коалицијата!

Клучен момент за либерал-демократите во Македонија! На листата на кандидати за пратеници од Либерално-демократската партија се наоѓаат во изборна единица:     Моника Зајкова,     Д-р Илија Нешковски и
Прочитајте повеќе

Претседателката на ЛДП, Моника Зајкова, во интервју за “Реално“ со Мишко Иванов на 24Инфо.мк

Во интервјуто за „Реално“ со Мишко Иванов на 24инфо.мк Претседателката на Либерално-демократската партија говореше за одлучноста на ЛДП да ја поддржи проевропската коалција на претстојните парламентарни избори, како и кандидатот
Прочитајте повеќе

ЛДП со осуда за убиството на лекарот што се случило на паркингот на Поликлиниката „Железара“

Либерално-демократската партија остро го осудува убиството на лекарот што се случило на паркингот на Поликлиниката „Железара“, трагедија која предизвика силна вознемиреност во целата заедница. Изразуваме сочувство до семејството и блиските
Прочитајте повеќе

Либерално демократската партија отвори новата отворена канцеларија во центарот на Скопје, на ул. Ленинова!

Либерално демократската партија отвори новата отворена канцеларија во центарот на Скопје, каде граѓаните ќе добијат можност да ја разгледаат програмата на партијата, како и да споделат свои идеи врз основа
Прочитајте повеќе

ЛДП дава поддршка сегашниот и иден претседател, Стево Пендаровски, за втор мандат.

Се соочуваме со клучен момент за нашата Македонија! ЛДП дава поддршка сегашниот и иден претседател, Стево Пендаровски, за втор мандат. Либерал-демократите секогаш стоеле цврсто на страната на демократијата, развојот и
Прочитајте повеќе

Извршниот и Централниот Одбор на ЛДП донесоа одлука за поддршка на Европската коалиција на претстојните претседателски и парламентарни избори.

На седницата на Извршниот и Централниот Одбор, членовите на ЛДП донесоа одлука за поддршка на Европската коалиција на претстојните претседателски и парламентарни избори. Воедно органите на ЛДП ја утврдија следната
Прочитајте повеќе

ЛДП Форум на жени – НДИ: Унапредување на родовата еднаквост преку политичко учество на жените!

Во рамките на проектот #WomenLead: , кој се реализира со финансиска поддршка од Шведската агенција за меѓународен развој и соработка (SIDA) и NDI North Macedonia беше одржана обука за потенцијатлните
Прочитајте повеќе