Форум на жени на ЛДП и Иницијатива 50%

Вечерва, со поддршка од Либералниот Институт и Фондација Борис Дивковиќ, претставничките на Форумот на жени на ЛДП и Иницијатива 50% од Босна и Херцеговина одржаа состанок на ЗООМ на кој се дефинираа правците и активностите за натамошна соработка.

Во наредниот период оваа соработка ќе продолжи со одржување на семинар на кој главна цел е размена на искуства помеѓу Форумите со цел понатамошно проширување и делување во својата средина и надминување на индивидуалните, социо-културолошки и институционални бариери во учеството на жените во политиката.

  • Борба за рамноправност, 50% застапеност на жените.
  • Потребни ни се силни жени. Жени кои ќе ги охрабруваат и поддржуваат другите жени.
  • Жени кои ќе живеат без страв.
  • Жени кои ќе стојат цврсто.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *