Skip to content

ЛДП-Форум на жени: Панел дискусија “Што треба да знаеме за медикаментозниот абортус!“

ЛДП-Форум на жени: Панел дискусија “Што треба да знаеме за медикаментозниот абортус!“

ДА за воведување медикаментозниот абортус. Регистрирање на лековите со кои тој се врши и нивно вметнување на Позитивната листа на лекови на товар на Фондот за здравствено осигурување – е
Прочитајте повеќе

ЛДП Форум на жени – НДИ: Унапредување на родовата еднаквост преку политичко учество на жените!

Во рамките на проектот #WomenLead: , кој се реализира со финансиска поддршка од Шведската агенција за меѓународен развој и соработка (SIDA) и NDI North Macedonia беше одржана обука за потенцијатлните
Прочитајте повеќе

Форумот на жени учесник во проектот „Практикувај Демократија“ спроведуван од ВФД, во соработка со Форумот за разумни политики и со поддршка од British Embassy Skopje

Во рамките на проектот „Практикувај Демократија“ спроведуван од ВФД, во соработка со Форумот за разумни политики и со поддршка од British Embassy Skopje беше одржана обука за ефективни комуникации од
Прочитајте повеќе

Форум на жени на ЛДП: Семинар на тема: „Како до ефикасни и ефективни политики“ со поддршка на Фридрих Науман Фондацијата!

Успешно организиран и спроведен семинар на тема: „Како до ефикасни и ефективни политики“ кој се одржува во Велес со поддршка на Фридрих Науман Фондацијата! На почетокот свое излагање имаше претседателката
Прочитајте повеќе

Форумот на жени на ЛДП, учесник на меѓународна конференција во Сараево, БиХ

Родова еднаквост, дискриминација врз основа на пол, меѓународни стандарди и можни насоки на дејствување, како и „Економско и политичко зајакнување на жените“ преку застапеноста на жените во законодавните тела, беа
Прочитајте повеќе

Форум на жени на ЛДП: Едукација за сопственото здравје и сеопфатен третман

Грижа за сопственото здравје, навремена дијагностика и сеопфатен третман и поддршка! Одлична едукација со нашите денешни говорници : д-р Илија Нешковски Билјана Стевкова Зборувавме за важноста од рано детектирање, превенција,
Прочитајте повеќе

(Видео) Иницијатива на Форумот на жени на Либерално-демократската партија

Форумот на жени на Либерално-демократската партија: Таблетарната терапија за прекин на бременост да биде дел од позитивната листа на лекови Во насока на континуирана грижа за правата и здравјето на
Прочитајте повеќе

Работен состанок ЛДП – НДИ: Добрата соработка треба да продолжи.

Денес во просториите на Либерално Демократска Партија ЛДП се одржа работен состанок на кој присуствуваа претседателката на ЛДП, Моника Зајкова, членовите на работната група за родова еднаквост од ЛДП, Билјана
Прочитајте повеќе

Меѓународна конференција: “Политичко учество на жените од либералните партии од западен Балкан“

Од 23.03 до 25.03 во Сараево, Босна и Херцеговина, во организација на Фондацијата “Борис Дивковиќ“ и либералната партија од БиХ – “Наша странка“, се одржува меѓународна конференција на тема –
Прочитајте повеќе

Форумот на жени на ЛДП на средба со Фридрих Науман Фондацијата

Претседателката на Форумот на жени, Билјана Аврамоска Ѓореска и Генералната секретарка на Форумот на жени на ЛДП, Евдокија Тасевска остварија работен состанок со Мартин Коте, Регионален Директор за Југоисточна Европа
Прочитајте повеќе