Подготовка за нашата програмска конференција, ставајќи ги либералните вредности во првите редови. Ние сме фокусирани на поставување на основата за иницијативи кои се основните тематски вредности на Либерално-демократската партија. Нашите приоритети – економија, образованието, здравството, социјалната заштита, човекови права, правда, спортот, културата и животната средина – ја одразуваат нашата посветеност да негуваме општество кое не е само просперитетно, туку и правично и одржливо.
Ние веруваме дека силниот образовен систем е основата на една просперитетна демократија. Во здравството, нашата цел е да обезбедиме пристапна и висококвалитетна здравствена заштита за сите. Нашите иницијативи за урбанизам ќе имаат приоритет на одржлив развој предводен од заедницата. Спортот и културата се темелите за здраво општествено ткиво. Еколошката одржливост ќе биде проткаена во секоја политичка одлука што ја носиме, чувајќи ја нашата планета за идните генерации.
Да креираме политики што имаат значајно влијание. Вашиот глас е важен во обликувањето на иднината што ќе се усогласи со нашите заеднички вредности.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *