Национална стратегија за ментално здравје на младите, законско регулирање и едукација се од особено значење во општеството.
▫️Важно е да се запомни дека:
▫️ Да се говори отворено за менталното здравје и состојбите/предизвиците низ кои поминувате.
▫️Раната детекција и превенција може навремено да спасат човечки живот.
▫️Менталното здравје е право, а не привилегија.
.
Видео (Кликни на сликата)

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *