Skip to content

“Секој е важен“ повторно во Аеродром

“Секој е важен“ повторно во Аеродром

#СекојЕВажен караванот предводен од претседателката на ЛДП Моника Зајкова го продолжи своето патување меѓу жителите во општина Аеродром, каде ги претставивме плановите на нашата партија со цел дејствување кон подобрување
Прочитајте повеќе

Дводневната работилница насловена „Мобилизирање на потенцијалот на помалите политички партии за претстојните парламентарни избори“ во организација на ИФЕС

Членот на извршниот одбор во ЛДП Ивица Тодоровски активно учествуваше во дводневната работилница изминатиот викенд во Маврово, насловена „Мобилизирање на потенцијалот на помалите политички партии за претстојните парламентарни избори“, која
Прочитајте повеќе

#СекојЕВажен – За Кумановчани приоритети се зголемувањето на пензиите, реформите во образовните програми, вклучувањето на младите во креирање на локалните политики.

Караванот на ЛДП „Секој е важен! Овде и сега!“ предводен од претседателката Моника Зајкова ги посети жителите на општина Куманово каде ги слушнавме предлозите и идејните решенија за проблемите со
Прочитајте повеќе

„Секој е важен! Овде и сега!“ во Велес

„Секој е важен! Овде и сега!“ во Велес предводен од претседателката на ЛДП Моника Зајкова, разговаравме со граѓаните за загадувањето, подобрување на здравствените услуги и образованието. Ги нотиравме сите нивни
Прочитајте повеќе

Форум на жени на ЛДП: Семинар на тема: „Како до ефикасни и ефективни политики“ со поддршка на Фридрих Науман Фондацијата!

Успешно организиран и спроведен семинар на тема: „Како до ефикасни и ефективни политики“ кој се одржува во Велес со поддршка на Фридрих Науман Фондацијата! На почетокот свое излагање имаше претседателката
Прочитајте повеќе

ЛДП неуморно го трасираат патот кон нашето членство во Унијата!

Либералната идеологија е длабоко вкоренета во темелита на Европската Унија, а либералите во Северна Македонија неуморно го трасираат патот кон нашето членство во Унијата!  Земјите кои работат за членство во
Прочитајте повеќе

Јане Станкоски, директор на ДИЗ: Преку камери ќе се контролира и санкционира палењето на стрништа во земјава

Со помош на камери поставени на антените на телекомуникациски оператор на 10 локации во земјава, Државниот инспекторат за земјоделство ќе го контролира и санкционира палањето стрништва во земјава. Проектот кој
Прочитајте повеќе

Политичарките се соочуваат со вербално насилство најмногу и на социјалните мрежи

Политичарките се соочуваат со вербално насилство најмногу и на социјалните мрежи Мислам дека секоја од нас се соочила со вербално родово-базирано насилство и закани. Веројатно тоа е така затоа што
Прочитајте повеќе

Став на претседателката на ЛДП, Моника Зајкова, во врска со идејата за бришење на техничката влада

Нашата партија уште пред неколку години поднесе предлог за бришење на техничката влада, ама тогаш ниту една политичка партија не беше заинтересирана, па предлогот не помина. Затоа сметам дека сега,
Прочитајте повеќе

Денес Караванот #СекојЕВажен  меѓу жителите во општина Кисела Вода

Караванот #СекојЕВажен  денеска продолжи меѓу жителите во општина Кисела Вода, каде одблиску ги согледавме предизвиците со кои се соочуваат. Зборувавме за политичката состојба во сите области и ги слушнавме нивните
Прочитајте повеќе