Tag Archives: ldp

ЛДП: Министерката за правда, Рената Дескоска во посета на КПД “Идризово”

Денес во посета на КПД “Идризово” присусрвуваше Министерката за правда, Рената Дескоска. Притоа, оставри средба со Директорот Боби Мојсоски (ЛДП), кој ја запозна со условите за работа во оваа институција.

Повеќе »

Конгрес на АЛДЕ: ЛДП полноправен член на Алијанста на либерали и демократи за Европа

Викендов (1-3,12,2017 год.), делагација на Либерално демократската партија (ЛДП) присуствуваше на Конгресот на партијата АЛДЕ – Алијанса на либерали и демократи за Европа (ALDE – Alliance of Liberals and Democrats for Europe), што преставува најголем собир на либерали и демократи на стариот континент, на кој присуствуваа повеќе од 1500 делегати и гости. На Конгресот беше едногласно прифатено барањето на Либерално ...

Повеќе »

Претседателот на ЛДП, Горан Милевски, избран за Претседател на собраниската комисија за економски прашања

Претседателот на Либерално-демократската партија и пратеник во Собранието на Република Македонија, г-динот Горан Милевски, на вчерашната седница беше избран за Претседател на Комисијата за економски прашања. Комисијата ги разгледува прашањата што се однесуваат за: производство и трговија; – минерални суровини и енергетика; туризам, угостителство и занаетчиство; надворешно-трговско работење; странски вложувања; сопственичка трансформација; мерки против монополска положба и монополско однесување на ...

Повеќе »

2017 Liberal Eyes n°15 – 19/04/17

Time for the Liberal Democrats fight back!18/04/2017 The UK has a choice on 8 June: to vote for Theresa May and her hard Brexit or to stand up for the values we share as European citizens and liberals, which our member party in the UK, the Liberal Democrats, stands for. It is time for a LibDems fight back standing for ...

Повеќе »

LI News Issue 517

  Newsletter LI President meets former Canadian Minister Hedy Fry MP in Vancouver The President of Liberal International, Dr. Juli Minoves was in Vancouver, Canada where he participated at the 70th anniversary meeting of the Western Political Science Association (WPSA) with a paper presentation. He met with Canadian Liberal MP… Liberal leaders slam Erdogan amid criticism over referendum in Turkey ...

Повеќе »

ЛДП Битола-Јован Налбанти: 7-то место на УКЛО е одраз на политиките на Вмро-Дпмне

Прес-конференција на г-дин Јован Налбанти, Член на Централниот одбор на ЛДП. Катастрофални политики на Вмро-Дпмне во образованието. Битолскиот универзитет на 7-мо место во македонија.

Повеќе »

LIBSEEN – Мрежата на либерали од регионот одржа стратегиско советување во Софија, Бугарија

LIBSEEN (Liberal South East European Network) – Мрежата на либерални партии од Југоисточна Европа, изминативе денови (22-24.01.2017) одржаа стратешка конференција во Софија, Бугарија, под покровителство на Фондацијата Фридрих Науман и Движењето за права и слободи – ДПС (полноправна членка на ЛИ и членка на ЛИБСЕН). На средбата, како преставник на ЛДП, присутуваше Дејанчо Цветановски, член на Извршниот одбор на ЛДП, ...

Повеќе »

Liberals in SE Europe discuss future regional strategy

Liberals in SE Europe discuss future regional strategy Thursday 26 January 2017 18:01 _____________________________________________ LIBSEEN – Liberal South East European Network – held a strategic conference in Sofia hosted by the Friedrich Naumann Foundation (LI cooperating organisation) and the Movement for Rights and Freedoms – MRF (LI full member). In five different panels the participants discussed the future of liberalism in South ...

Повеќе »