Претседателката на ЛДП, Моника Зајкова, заедно со “Банка за храна Македонија“ поделија пакети за децата во згрижувачки семејства
Заедно можеме да спасиме многу животи, да им го разубавиме барем малку животот на оние кои не можат да си го дозволат она основното, храната. Ние како политички чинители треба и да се трудиме што помалку да има потреби од донации, но и кога можеме да придонесеме за овие згрижувачки семејства кои се херои на денешницата.
Зајкова порача дека можеби конечно и ќе се освестиме дека мора да го промениме пристапот и односот кон храната, со оглед дека огромни количини храна, на годишно ниво завршуваат во депонии, а можат да завршат на нечии трпези и да нахранат многу гладни усти.
.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *