Skip to content

ЛДП: Реакција по повод решението на ДСЗД во врска со објави на социјалната мрежа “Facebook”

ЛДП: Реакција по повод решението на ДСЗД во врска со објави на социјалната мрежа “Facebook”

ЛДП инсистираше долги години на формирање независна и професионална Комисија за спречување и заштита од дискриминација, затоа што тоа е во кодот на нашето постоење и како членови и како
Прочитајте повеќе

Средба: Зајкова-Танги-Јакиќ-Кирјас

Европската интеграција на Македонија, актуелните политички случувања и меѓународните активности на ЛДП во промовирањето на либералните политики, беа темите на конструктивниот разговор што ги имав денеска со претседстелката на Групата
Прочитајте повеќе

Зајкова: Борбата против современиот патријархат не е завршена, да ја славиме нашата храброст, нашата сила и нашата издржливост.

На овој ден, мораме да ја потврдиме нашата посветеност да ставиме крај на родовото насилство и дискриминација, да го затвориме родовиот јаз во платите и да ги промовираме правата и
Прочитајте повеќе

Средба на Претседателката Зајкова со вршителот на должност Амбасадорот на СР Германија, НЕ Ото Граф

Економијата во Северна Македонија, актуелната политичка ситуација и континуираната поддршка на Германија за напорите на нашата земја да се приклучи на Европската унија, беа темите на денешната средба која ја
Прочитајте повеќе

ЛДП: Претседателката Моника Зајкова оствари средба со Амбасадорот на Франција Н.Е. Сирил Бомгартнер.

За процесот на европска интеграција и меѓународните активности на ЛДП во промовирањето на либералните политики и иницијативи во Северна Македонија, беше една од точките на средбата која претседателката на ЛДП
Прочитајте повеќе

6-то изборно Собрание на Форумот на жени на ЛДП

Изминатиот викенд (04.03.2023 година) се одржа 6-тото редовно изборно Собрание на Форумот на жени на ЛДП. Во грисуство на голем број делегатки и гости/нки за Претседателка беше реизбрана Билјана Аврамоска-
Прочитајте повеќе