Барањата на ЛДП која посветено ги брани интересите на граѓаните на Западен Балкан се исполнија, така што од 1-ви октомври 2023 година трошоците за Роаминг меѓу ЕУ и Западен Балкан се намалија за 30 проценти.
На овој начин се воведува нова ера на подостапна, безгранична комуникација, со што се подобрува секојдневниот живот на жителите во Регионот и поттикнување на дигиталната трансформација и регионален развој кулминираше со ова историско достигнување.
ЛДП на Советот на АЛДЕ во Братислава предложи декларација која едногласно беше усвоена од страна на Европските Либерали за воведување на концептот.
Воведување на концептот „Roam like at home“ помеѓу ЕУ и Западен Балкан, со отстранување на сите тарифи за роаминг, вклучително и доплата на домашната малопродажна цена за повици, СМС и интернет додека сте во роаминг во предвидениот период.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *