Skip to content

Централен одбор на ЛДП: Политики и тела за вистинска поврзаност со граѓаните како нивен претставник во власта

Централен одбор на ЛДП: Политики и тела за вистинска поврзаност со граѓаните како нивен претставник во власта

Брзиот воз за Европската унија е наш приоритет но сепак е важно на какви програмски принципи ќе се темели владината коалиција која треба да нè движи на патот на европската
Прочитајте повеќе

(ВИДЕО) Ристо Пенов: Општините без капитални инвестиции и со зголемени долгови

За ефикасното и домаќинското работење на општините, за моменталната состојба во Град Скопје, загадувањето, како и за идните планови на Владата во интервју за Фронтлајн говори министерот за локална самоуправа
Прочитајте повеќе

Зајкова: Жалам што имаме ниска државничка свест и што не може да се надминат тесно партиските интереси на сметка на државните

Интервју на Претседателката Моника Зајкова за 24Инфо (извадоци): “… Жалам што имаме ниска државничка свест и што не може да се надминат тесно партиските интереси на сметка на државните Јасно
Прочитајте повеќе

Намалување на бројот на членови на управни и надзорни одбори, затворање или спојување на агенции кои имаат исти надлежности, како и намалување на износот на нивните надоместоци!

Со цел кратење на непродуктивните трошења во буџетот, како Либерално-демократска партија бараме намалување на бројот на членови на управни и надзорни одбори, затворање или спојување на агенции кои имаат исти
Прочитајте повеќе

Петрушев: ЛДП го поздравува усвојувањето на новиот правилник за функционална проценка!

Либерално-демократската партија како партија која се залага за почитување на човековите права и почитување на универзалниот пристап до квалитетно образование, здравствена и социјална заштита на лицата со попреченост во согласност
Прочитајте повеќе

Претседателката Зајкова во соработка со “Банка за храна Македонија“ во посета на деца во згрижувачки семејства

Претседателката на ЛДП, Моника Зајкова, заедно со “Банка за храна Македонија“ поделија пакети за децата во згрижувачки семејства Заедно можеме да спасиме многу животи, да им го разубавиме барем малку
Прочитајте повеќе

8-мо Собрание на ОО на ЛДП Ресен

Општинската организација на ЛДП во Ресен го одржа 8-то изборно Собрание, на кое се избра нов општински одбор и раководство кое ќе ја предводи општинската организација во наредниот период. Честитки
Прочитајте повеќе