Skip to content

6-то Собрание на општинска организација на ЛиДеМ-Кичево

6-то Собрание на општинска организација на ЛиДеМ-Кичево

Викендов е одржано 6-то Собрание на општинска организација на ЛиДеМ – Кичево За Претседател на ЛидеМ во О.О Кичево е избран Давор Смилески. “Ние младите во Кичево со нашиот ентузијазам
Прочитајте повеќе

ЛиДеМ (видео): Ниту СДММ, ниту УМС, ниту Црвена младина или било кој друг политички субјект нема право да го присвои овој закон!

Ниту СДММ, ниту УМС, ниту Црвена младина или било кој друг политички субјект нема право да го присвои овој закон како свој продукт, но отворени сме за конструктивна дебата и
Прочитајте повеќе

16-то изборно Собрание на ЛиДеМ

16-ти Конгрес на Либерално-демoкратската младина „ЛИДЕМ“, 06 Maj 2023 Честитки за новото раководство на ЛИДЕМ, за претседателка е изгласана Јелена Мишиќ и за генерален секретар Саше Јаневски. ЛИДЕМ ги изгласаа
Прочитајте повеќе

Лидемци во борба за подобри студентски услови

На меѓународниот ден на студентите, либерал-демократите од заедно со Mladi PSG – Omladina Pokreta slobodnih građana од и @nasi mladi од го покренаа прашањето за студентските услови во регионот. Студентите
Прочитајте повеќе

Изборно Собрание на ЛиДеМ – 2021

Изминатиов викенд, во Охрид, Либерално демократската младина го оддржа своето редовно 15-то изборно Собрание. Во рамките на свечениот дел, пред присутните делегати се обратија  претседателот на Либерално демократската партија, Горан
Прочитајте повеќе

Младите либерал-демократки се борбени и успешни. Жената може подеднакво квалитетно како и мажот, во секоја можна професија

Прочитајте повеќе

Теодора Димитровска: Негација на жената во политиката е негација на човековите правa

Жени во политика? Во светот можеме да забележиме тренд на зголемување на застапеноста на жените во политиката и на највисоките лидерски позиции.Во нашата држава сеуште е мал бројот на жени
Прочитајте повеќе

Симона Басталиќ: Дали постои професија во која жените не се дискриминирани врз основа на својот пол?

Дали постои професија во која жените не се дискриминирани врз основа на својот пол? Симона Басталиќ ни нагласува дека сметководствената професија е една од професиите во кои жените не заостануваат
Прочитајте повеќе

Мила Крекиќ: Жените треба подеднакво да бидат на сите работни позиции како и мажите. Жените се извонредни економисти и експерти во својата професија.

Светот на економијата и банкарството не е свет на мажи. Во овој сегмент имаме примери во кои жените ги истакнуваат своите квалитети и покажуваат колку можат. Мила Крекиќ е пример
Прочитајте повеќе

Деспина Смилковска: Жените веќе не се само домаќинки, туку успешни личности кои подеднакво ги покажуваат и докажуваат своите способности и квалитети.

Корона-кризата ни покажа дека жените можат и секогаш се во првите борбени редови. Жените веќе не се само домаќинки, туку успешни личности кои подеднакво ги покажуваат и докажуваат своите способности
Прочитајте повеќе